Mobil fyllestasjon for nordiske forhold

Fler og fler får øynene opp for det vi liker å kalle «Verdens mest miljøvennlige og etiske energisystem». Behovet for mobile fyllestasjoner med biogass øker i takt. Anleggsbransjen skal bli fossilfri, noe som også tvinger frem bruken både av EL og biogass.

Nå kan den norsk/danske bedriften Nærenergi levere en mobil fyllestasjon som vil være et godt valg til forsyning av biogass til byggeplasser, offentlige- og private virksomheter og energistasjoner. Dette kan være i en tidlig fase der forbruket er lavt, eller som et supplement i en forsynings- og distribusjonskjede.

– Det er stor interesse fra eksempelvis entreprenører, som ønsker å fylle CO2 nøytral biometan på byggeplasser. Kommuner har også et behov, der hvor elbiler ikke har rekkevidden er biometan et godt og miljøvennlig alternativ, og en Nordkap mini kan installeres ute på desentrale parkeringsplasser, hvor bilene står om natten og blir fylt opp med biometan. Vi har også dialog med Falck redningstjenesten i Danmark, som har bruk for små fyllestasjoner til fylling av pasienttransport og ambulanser. Med Nordkap Mini konseptet kan investeringen reduseres og man kan raskt utvide, når behovet oppstår, noe som er viktig for kundene, sier Jacob Himmelstrup, direktør for Nærenergi Danmark A/S.

Man har 3 forskjellige modeller å velge i, og konseptet er veldig fleksibelt. Fyllestasjonen kan forsynes med gass fra ulike distribusjonskilder, da via bygg, nett og flak.

Skaper god samfunnsøkonomi med klimagevinst

Biogass er CO2-nøytralt og som biometan i komprimert form (CBG) er biogass en fullkommen og miljøvennlig erstatning for bensin og diesel. Biogass har tilnærmet samme kvalitet som fossile drivstoff og er like enkelt og raskt å fylle. Ladetid og begrenset rekkevidde er kjente utfordringer når det prates om miljøvennlige kjøretøy. Dette er et ikke-eksisterende problem dersom du kjører med CBG på tanken.

CBG – Kjør på avfall og gjødsel

CBG-drevet kjøretøy er energieffektive og 100% CO2 nøytrale. Dette resulterer i minimalt med miljøforurensning ved transport. Samtidig reduserer vi utslipp fra forskjellige avfallshånderingssystem. Avfall fra husholdninger og gjødsel fra landbruket kan brukes til å produsere biogass og ved mange biogassanlegg oppgraderes gassen til biometan. Når biometan brukes som drivstoff til tunge kjøretøy som busser, renovasjonsbiler og lastebiler gir det høy miljøgevinst per krone.

Når restproduktet fra biogassproduksjonen gjenbrukes som biogjødsel skaper man et perfekt kretsløp med sirkulær økonomi.

NB: Artikkelen er fra 2017. Ta kontakt med Nærenergi for oppdatert informasjon.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.