Litra skal kjøpe 100 biogassbiler

Det norske transportselskapet Litra AS skal de nærmeste fem årene investere i minimum 100 tunge kjøretøy med biogass som drivstoff. Gassen skal leveres av Skagerak Energi AS.

– Som bedrift har vi en forpliktelse til å redusere utslippene våre, og kjøper derfor hele tiden inn de mest moderne bilene med lavest forbruk og minst utslipp. Når vi nå ser at både tunge kjøretøy for biogass og biogassen er tilgjengelig, ser vi ingen grunn til å vente lenger og derfor satser vi på grønt på tanken, uttaler konsernsjef Vegard Narmo i Litra AS.

– Ser vi at dette går fortere enn planlagt, vil vi ikke vente med å kjøpe inn flere biler, fortsetter konsernsjefen i selskapet som skifter ut 50 – 80 biler hvert år.

Et av selskapene i Litra-konsernet – Litra Gass AS – er for øvrig en av landets største transportører av gass, med en flåte på cirka 55 kjøretøyer.

Kjede av fyllestasjoner
For å levere drivstoffet skal Skagerak Energi bygge opp en kjede av fyllestasjoner for biogass, i første omgang på Østlandet.

– For oss er dette løsningen på den sedvanlige høna-og-egget problematikken om hva som skal komme først. Nå har vi fått en privat transportør som er ledende for en grønnere transportsektor, og vil kjøpe inn biogass i så store mengder at det er grunnlag for å bygge ut et distribusjonsapparat, sier  Frode Halvorsen fra Skagerak Energi.

I første omgang skal de bygge strategisk plasserte, offentlig tilgjengelige fyllestasjoner på Østlandet.

– Men det er ikke til å legge skjul på at vi har blikket rettet mot en videre nasjonal ekspansjon, utdyper Halvorsen.

Biogassen skal i hovedsak leveres som flytende biogass (LBG), men også noe trykksatt biogass (CBG).

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.