Fransk matvaregigant satser på biogass

Den franske matvaregiganten Carrefour fortsetter sin satsning på biogass. Nylig åpnet matvarekjeden en ny offentlig tilgjengelig fyllestasjon i Paris sammen med det franske gasselskapet ENGIE.

Med denne nye fyllestasjonen befester Carrefour sin satsning på biogass og utviklingen av biomethan til bruk i transportsektoren. Ved å oppfordre til bruk av et produkt som ikke kan flyttes, har Carrefour valgt en energikilde som skaper arbeidsplasser i Frankrike og støtter opp om landbruket.

Allerede i 2013 begynte Carrefour og GNVERT å utvikle og teste bruk av bio-CNG til langtransport av gods. Oppmuntret av resultatene valgte Carrefour å gjennomføre en enorm satsning på det fossilfrie drivstoffet. Nå ser matvarekjeden for seg, etter åpningen av ni fyllestasjoner, å ha 200 lastebiler med leveranser til 250 butikker i byer som Paris, Marseille, Lyon, Bordeaux og Lille i løpet av 2017.

Valget av biogass som drivstoff kom som en konsekvens av Carrefours ambisiøse transport-policy som sikter mot en 30% reduksjon i klimagassutslipp per pall fraktet sammenlignet med 2010. Lastebilene som har blitt tatt i bruk har gitt en reduksjon på 75% i klimagassutslipp, ingen partikkelutslipp og en 50% reduksjon av lydforurensning.

Den nye fyllestasjonen ved La Courneuve i Paris muliggjør at 60 av Carrefours lastebiler kan fylle opp tankene på nytt hver eneste dag. Sentralt plassert ved hovedrutene i Frankrike, A86 og A1, er stasjonen også tilgjengelig for allmennheten.

– Reduksjon av klimagasser er et stort problem for samfunnet. Vi må sammen jobbe for å overvinne denne utfordringen. Det er derfor Carrefour og ENGIE ruller ut biomethan i et bredt spekter i Frankrike, og nå åpner deres nettverk av fyllestasjoner for alle transportaktører, sier Florence Batchourine, Supply Chain Director i Carrefour Frankrike i en pressemelding.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.