VOS Logistics utvider satsningen på LNG

Med ambisjon om å ytterligere redusere sine CO2-utslipp, innførte Vos Logistikk LNG-lastebiler i sitt internasjonale mega trailer nettverk i 2015. For nettopp dette formålet har lastebilprodusenten Iveco utviklet fem LNG lav dekk prototype lastebiler utstyrt med doble drivstofftanker som åpner for en rekkevidde på opp til 1000 kilometer. Disse lastebilene har blitt testet med hell de siste 18 månedene.
Basert på denne erfaringen, kan kapasiteten på LNG-lastebiler bli ytterligere utvidet i det internasjonale nettverket av Vos Logistics. I første kvartal av 2017 vil fem nye lav dekk LNG-lastebiler bli tatt i bruk. Ytterligere utvidelser er under forberedelse.

LNG reduserer CO2-utslippene med 15% i forhold til dieselbiler. Investerings- og vedlikeholdskostnader for LNG biler er høyere når man sammenligner dette til dieselbiler, men dette blir kompensert av lavere drivstoffkostnader per kilometer; en høy kilometer produksjon er avgjørende for å oppnå en konkurransedyktig prisnivå.
En ekstra fordel med LNG er at drivstoffprisen er mer stabil og forutsigbar enn dieselpriser. For å fullt ut utnytte fordelene av LNG biler i bærekraftig, samt finansielle termer, er disse lastebilene hovedsakelig utplassert på strekninger der en høy kilometer produksjon kan oppnås. Da eksempelvis mellom Benelux, Sverige og Frankrike.

Spesielt med tanke på tette transportstrømmer med høye krav til hastighet, sikkerhet og pålitelighet, har Vos Logistikk utviklet en transportløsning som heter «Hotwheels». Nøye planlegging fra sjåfører og bruken av lastebilene gjør at LNG lastebilene kan bli operert non-stop. I dette konseptet har lastebilene nå en månedlig kjørelengde på opp til 35.000 kilometer, det tilsvarer 3 «vanlige» lastebiler.
Wojciech Cybulski, driftsleder ved Vos Logistics forklarer:

– Hotwheels slipper for fullt løs potensialet for LNG. De store utslipp besparelsene realiseres på grunn av lang kjørelengde av lastebilene, mens på samme tid løsningen blir mer kostnadseffektiv.
Dette er helt i tråd med Vos Logistics ambisjoner og er på linje med deres kundenes forventninger: å gi de mest bærekraftige og kostnadseffektive løsninger.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.