– Her kan vi få til et cluster av nytt næringsliv

Toppledere fra privat og offentlig næringsliv i Vestfold samler seg i Tønsberg torsdag og fredag denne uken på Partnerskapskonferansen 2017 for å diskutere hva de sammen kan gjøre for å øke verdiskapingen i Vestfold.

Aktører i regionen må være forberedt på nye utfordringer som følge av en hurtig teknologisk utvikling og klimautfordringer. Forutsetninger for økt attraksjon, innovasjon og transportsystemer kan relateres til utnyttelse av arealressurser, byutvikling, handel, reiseliv og ulike samferdselsområder. Verdiskaping vil også være avhengig av trender innen digitalisering og ny teknologi som medfører nye måter å arbeide og kommunisere på. Det vil også komme nye krav til moderne og tilpasset infrastruktur.

Biogass Oslofjord var til stede på konferansen ved Kåre Pettersen, tidligere styreleder i Biogass Oslofjord.

– Partnerskapsavtalen skjer årlig i regi av verdiskapning Vestfold. To av temaene er «offentlige anskaffelser – en driver for inovasjon» og «Teknologitrender som endrer arbeidslivet». Det er viktig for oss å være tilstede å vise hva den nye grønne næringen, da inkludert biogass, gir av nye arbeidsplasser og teknologiutvikling. Her kan vi få til et cluster av nytt næringsliv, sier Pettersen.

Partnerskapskonferansen arrangeres av fylkeskommunen i regi av Verdiskaping Vestfold. Dette er tolvte gangen den arrangeres og samler sentrale aktører og beslutningstakere i Vestfold.

Årets konferanse viderefører tematikken fra tidligere konferanser som har fokus på grønn verdiskaping.

Les mer om Partnerskapskonferansen 2017 her.

 

 

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.